sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Millainen mies?

Perkele. On niin paljon raiteiltaan olevia asioita ja entropiaa, että täytyy oikein miettiä mistä aloittaa.
 
Näin päällimmäisenä minua ärsyttää lukuisten suomalaisten miesten ihan pimeä asenne. Ei sillä, etteikö naistenkin asenteissa olisi korjattavaa, mutta miehet erityisesti tuntuvat olevan aika hukassa. En sano olevani mikään profeetta, täydellinen, tai aina oikeassa näissä asioissa - historia minut tuomitkoon – mutta olen kyllä oppinut aivan mielettömästi omista tekemistäni virheistä ja huonoista asenteistani. Ja nykyään voin sanoa olevani todella ylpeä ottamistani askeleista.

Miksi olen ylipäätään alkanut kirjoittaa tällaista blogia? Heräsin tähän asiaan itse 2010 kun tuttavapiirissäni oli lukuisia naisia, jotka eivät saaneet/löytäneet itselleen hyvää miestä. -Hyvää miestä, kysyt. Mikä se sellainen on?  Minun mielestäni hyvä mies on määrätietoinen, tasapainoinen, reipas, rohkea, arvostaa ja pitää hyvää huolta itsestään ja muista, hänellä on tavoitteita elämässään ja hän uskaltaa raivata kaikki esteet saavuttaakseen nuo tavoitteet. Hänen käytöksensä ja toimintansa on yhdensuuntaiset ja harmoniassa hänen arvojensa ja tavoitteidensa kanssa. Kun puhun hyvistä miehistä, minulle on yhdentekevää, minkä ikäisiä, näköisiä, värisiä tai kuinka rikkaita he ovat, mitä puoluetta he äänestävät tai uskovatko he jumaluuteen tms. Sillä ei ole mitään tekemistä minun silmissäni hyvyyden kanssa. Asenne ja valinnat ratkaisee. Monet ”kovina jätkinä” pidetyt tyypit saattavat olla mielestäni täysiä nössöjä. 

Minä vaan kysyn:

Millainen MIES kerjää naiselta seksiä?
Säälittävää

Millainen MIES pelkää puhua tunteistaan?
Milloin itsensä rajoittamisesta on tullut "vahvuutta"?
Millainen MIES lyö naista tai heikompiaan? 
Millainen MIES puolestaan "ottaa pataan naiselta"?

Millainen MIES ei uskalla asettaa itseään alttiiksi?

Millainen MIES jättää tekemättä jotain mitä hän todella haluaisi? 

:)


Millainen MIES alistuu kohtaloonsa tai syyttää olosuhteita kun asiat näyttävät synkiltä?

Oletko oman onnesi seppä, vai tyydytkö siihen mitä satut saamaan?

 Millainen MIES käy huorissa?
Silloin kun prostituutiossa ei ole kyse naisten alistamisesta, on kyse luusereiden hyväksikäytöstä.
Millainen MIES ruikuttaa "naisten seksuaalisesta vallasta”?

Jos pitäisi vastata yhdellä adjektiivilla, että millainen mies tekee noin, vastaisin: Heikko.
Niin häpeällistä kuin miehelle heikkous onkin, niin vielä häpeällisempää on se, jos ei aio tehdä asialle mitään. Meillä kaikilla on oman hyvinvointimme avaimet omissa käsissämme. Mutta mitä iloa niistä on, jos ei aio työntää niitä virtalukkoon ja käynnistää vahvaksi kasvamisen prosessia?
Tämä blogi on paitsi oma tarinani, myös huolenilmaukseni koko yhteiskunnan hyvinvoinnin puolesta. Haastan julkisesti kaikki ”alemman tason” elämäntaparuikuttajat. Haastan myös ne paskahousut, jotka eivät uskalla puhua naisille ja ne, jotka lähinnä pelaavat kaiket päivät tietokoneella tai tuijottavat televisiota ja kuvittelevat silti olevansa oikeutettuja kunnioitukseen. Haastan jokaisen, jolla on penis ja halu käyttää sitä.
Jos tunnistit tuosta itsesi ja sinua alkoi ärsyttää, niin hyvä. Sinulla on saattanut alkaa tärkeä kehitysprosessi, joka voi ehkä johtaa siihen, että uskallat myöntää jonkun sinua rajoittavan heikkoutesi tai kielteisen uskomuksen itsestäsi. Meillä kaikilla on niitä, mutta niistä voivat päästä eroon vain ne, jotka uskaltavat tehdä niille jotain. 

Stay tuned, luvassa poliittisesti epäkorrektia miesasiaa, anteeksipyytelemätöntä asennetta, näkemyksiä ja oivalluksia elämästä, parisuhteesta, miehuudesta, hyvinvoinnista, seksistä ja vähän kaikesta.

Kuvalähteet:
http://www.diabetesmine.com/images/2007/10/17/lips_sealed.jpg
http://www.guidespot.com/guides/women_dos_and_donts
http://a.abcnews.com/images/Health/nm_prostitute_100121_mn.jpg 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5pu6l75rbC7FQDmWO6VaaXSeSnN7VlN5_bVANYcEhZmTsqcV0W1YNHOYNn-6EqN9qs6t7gS8pF2ABGlPSu0Xw-_7Tz52jeUe5hQWmd7XZsX1lOXPONACKK_nZ-XlV7Q9xq1a_CRnIrjgL/s400/605_couched_lance_charge.jpg
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lautta,_laituri_tai_ranta_132.svg
http://www.fishingfury.com/wp-content/uploads/2008/01/soldier.jpg
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/24953755.jpg

4 kommenttia:

  1. Muuten hyvä blogi, mutta näin näkövammaisena lukemista häiritsee esimerkiksi linkkien muuttuminen mustaksi sen jälkeen kun niitä on klikannut, jolloin ne katoavat kokonaan ainakin minun näkökentästäni ja sitten pitää metsästellä hiirellä että missäs se nyt olikaan ja mitä siinä luki.

    VastaaPoista
  2. Hei Wenla! Hyvä pointti. En ollut ollenkaan kiinnittänyt huomiota linkkien mustumiseen. Nyt käytettyjen hyperlinkkien pitäisi muuttua petrolin siniseksi.

    VastaaPoista
  3. Palautetta blogistasi: . Mielenkiintoinen blogi ja onhan täällä ihan asiaakin, mutta mä en tykännyt sun tavasta esittää heteroparisuhde. Mun mielestä sä esität sen tavalla, jossa mies on parisuhteen aktiivinen osapuoli ja naisella saa ja pitää olla oikeus valita ja valittaa. Miehen pitää olla maskuliininen, fiksu ja ahkera, pitää olla sitä ja tätä, niin sitten ehkä lohkee. On totta, että parisuhdekauppa pelittää naisten ehdoilla, mutta mun mielestä se ei saa olla sitä, että miehen pitää olla kynnysmattona tossun alla. Mun mielestä on tosi surullista, että blogimaailma pursuaa roolikuvia nuorille naisille. Ne roolikuvat on yltiöpinnallisia ja oikein viestittää sitä kuvaa, että naisen täytyy vain näyttää hyvältä niin hän on miehen yläpuolella. Joskus vika voi olla ihan siinä naisessakin.

    VastaaPoista
  4. Hei Anonyymi.
    Olet aivan oikeassa: Vika voi tosiasiallisesti olla myös naisessa. Minulla on kuitenkin filosofia, jonka pohjana on kaiken vastuun ottaminen. En sano, että se sopii kaikille, mutta se tähtää minun vastuullisuuteen. Vaikka korostankin omaa vastuutani, niin en suinkaan pidä naisia tahdottomina tai vastuuttomina.
    Filosofiani looginen ajatus on, että jos nainen käyttäytyy huonosti tms. johtuu siitä, että mies on toiminnallaan ansainnut sen käytöksen. Syy voi olla mitä vaan sanansa syömisestä (eli luotettavuuden/uskottavuuden vähenemisestä) siihen, että on alun alkaenkin valinnut vääränlaisen ihmisen, jonka kanssa jakaa elämänsä. Mutta uskon ymmärtäväni pointtisi.
    Siitä olen kuitenkin eri mieltä, että parisuhdekauppa pelittäisi vain naisen ehdoilla. Niin se ei mielestäni ole. Miehen ei ikimaailmassa pidä lähteä kynnysmaton asemaan. Mieluummin taivasalla kuin tossun alla. Suhteen täytyy perustua molemminpuoliseen kunnioitukseen ja sitä täytyy vaalia alusta asti. Mitään epäkunnioitusta ei tule sivuuttaa olan kohautuksella.
    En myöskään missään nimessä halua sanoa, että miehen pitäisi olla sitä ja tätä vain naista varten. Ei. Miehen tulee sen sijaan tulla toimeen omillaan. Olla vahva itseään varten. Kun hän on määrätietoinen ja hänen elämällään on selkeä suunta, niin naisten suosio tulee vähän kuin itsestään. Sen enempää kuin naisenkaan ei pitäisi olla "seksikäs" tai "kaunis" vain miellyttääkseen miestä. Tällä en myöskään tarkoita sitä, etteikö voisi/pitäisi toisinaan tehdä toiselle mieleisen teon. Pointtini ydin on oman itsensä arvostaminen riippumatta siitä mitä muut ajattelee, eli itsensä kanssa sinuiksi tuleminen. Jokaisen minuutensa osa-alueen. Ja kun on sujut oman seksuaalisuutensakin kanssa, niin ei sitä tarvitse pähkäillä ja miettiä, tai tuntea jotain ahdistuksia siitä. Jos ilmaisee asian hieman metafyysisesti, niin se vain säteilee luonnollisella tavalla siitä ihmisestä. Pitääpä ottaa jossain välissä ihan näppis käteen ja kirjoittaa uusi teksti.

    VastaaPoista